simonsships


Samenstellingen

Composition2
Vergroot
Composition1

Het is onze bedoeling om van de beschikbare tekeningen een aantal compilaties te maken zoals bij de compositie hierboven en de miniatuur links wordt weergegeven. Deze compilaties worden uitgevoerd op DIN A1 tekeningen 841 x 594 mm (33,11 x 23,39 inch).
Dat kunnen zowel willekeurige samenstellingen van vijftien van de beschikbare schepen, als samenstellingen op basis van een thema zijn, bv. alle Russische schepen of alle schepen ontworpen door Zygmunt Choreń. Een compilatie van de schepen die een zeilfestival bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden.

Omdat we nog maar net zijn begonnen, zijn er nog slechts zestien schepen getekend, daarom is de keuze nog beperkt. Op dit moment zijn twee compilaties gemaakt, één van de schepen met de romp zichtbaar en één van de schepen met alleen de delen boven de waterlijn getekend.

Op beide tekeningen worden de volgende schepen weergegeven: Belem; Cisne Branco; ARM Cuauhtémoc; Danmark; USCGC Eagle; Juan Sebastián de Elcano; Gorch Fock; Kaiwo Maru; Kruzenstern; Statsraad Lehmkuhl; ARA Libertad; Dar Młodzieży; Palinuro; NRP Sagres en Stad Amsterdam.