simonsships


Schepen

Belem Cisne Branco Cuauhtémoc Danmark Eagle
Elcano Gorch Fock James Craig Kaiwo Maru Kruzenstern
Lehmkuhl Libertad Młodzieży Palinuro Picton Castle
Sagres Sedov Stad Amsterdam Tenacious
Belem
Meer info

Het in Frankrijk gebouwde schip Belem werd geëxploiteerd door reders in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië, oorspronkelijk als bark getuigd, maar later omgebouwd naar een barkentijn.

Weer in Franse dienst en in bezit van de Stichting Belem, is de Belem opnieuw uitgerust als een bark.

NAAR BOVEN

Cisne Branco
Meer info

Cisne Branco is een vol getuigd schip van de Braziliaanse marine en in gebruikt als schoolschip voor cadetten

Het schip is tussen 1998 en 2000 gebouwd door Damen Shipyard in Amsterdam, Nederland.

Cisne Branco is een zusterschip van de Nederlandse Stad Amsterdam.

NAAR BOVEN

Cuauhtémoc
Meer info

Gebouwd op de Celaya werf, Bilbao, Spanje (1981/1982), wordt de bark ARM Cuauhtémoc door de Mexicaanse marine gebruikt als opleidingsschip voor cadetten.

Het ontwerp is gebaseerd op zeilschepen zoals gebouwd door de Duitse werf Blohm und Voss.

NAAR BOVEN

Danmark
Meer info

Als volgetuigde opvolger van het gezonken schoolschip København, werd de Danmark hét opleidingsschip van Denemarken. Te water gelaten in 1932 werd het schip tot het begin van de Tweede Wereldoorlog voor training gebruikt. Op het moment dat de oorlog uitbrak, bezocht het schip de VS en kreeg opdracht daar te blijven. Toen ook de VS in 1941 aan de oorlog ging deelnemen werd het schip gebruikt als schoolschip voor de kustwacht van de VS. Na de oorlog keerde de Danmark terug naar Denemarken en hervatte zijn opleidingsactiviteiten tot op heden.

NAAR BOVEN

Eagle
Meer info

Oorspronkelijk gebouwd (1936) door Blohm und Voss als Horst Wessel, een Gorch Fock type schip, is de tot USCGC Eagle herdoopte bark nu in dienst als opleidingsschip van de kustwacht van de VS.

NAAR BOVEN

Elcano
Meer info

Het Spaanse marine schip Juan Sebastián de Elcano is een viermast topzeilschoener. Met zijn 113 meter (370 voet) de grootste schoener ter wereld

Het schip is gebouwd (1925 - 1928) door de Echevarrieta y Larriniga werf, Cadiz, Spanje. Zoals ook zijn zusterschip de Chileense barkentijn Esmeralda

NAAR BOVEN

Gorch Fock
Meer info

Nadat Duitsland na de Tweede Wereldoorlog alle schoolschepen kwijt raakte, besloot de Duitse bondsmarine in 1958 een nieuw opleidingsschip te bestellen en hem Gorch Fock te dopen. Het schip is gebouwd als een kopie van de oorspronkelijke in 1933 gebouwde bark Gorch Fock, die in 1945 werd geconfisqueerd door de Sovjet marine met de naam Tovarisch.

Het oorspronkelijke schip is nu terug in Duitse dienst als museumschip met zijn originele naam. Om die reden wordt het Duitse opleidingsschip officieus Gorch Fock II genoemd.

NAAR BOVEN

James Craig
Meer info

Oorspronkelijk Clan Macleod gedoopt, werd de in 1874 gebouwde bark James Craig door verschillende reders uit Schotland, Nieuw-Zeeland en AustraliŽ geŽxploiteerd. Opgegeven in 1932 werd het schip een wrak voor de kust van TasmaniŽ.

In 1972 werd door een groep Australische vrijwilligers de beschadigde romp weer drijvend gekregen en na zeer uitgebreide reparaties was de James Craig in 2001 weer volledig zeilklaar.

NAAR BOVEN

Kaiwo Maru
Meer info

De Kaiwo Maru wordt geëxploiteerd door het National Institute for Seatraining in Japan. Met zijn zusterschip Nippon Maru, ook een bark, vervangt hij een eerder opleidingsschip met dezelfde naam en wordt daarom meestal Kaiwo Maru II genoemd.

De viermast bark is in dienst sinds 1988.

NAAR BOVEN

Kruzenstern
Meer info

Het Russische schip Kruzenstern is één van de twee grootste opleidingsschepen die nog als zodanig dienst doen. Oorspronkelijk gebouwd voor de Duitse firma F. Laeisz met de naam Padua, toen een als bark getuigd handelsschip voor bulk transport van salpeter en tarwe

Sinds 1946 is het schip eigendom van de Sovjetmarine en later de Russische marine.

NAAR BOVEN

Lehmkuhl
Meer info

De Statsraad Lehmkuhl is eigendom van de Stichting Statsraad Lehmkuhl, kan worden gehuurd voor verschillende commerciële reizen en wordt gebruikt voor officiële doeleinden door de Noorse regering.

Het schip werd oorspronkelijk in 1914 gebouwd als opleidingsbark Grossherzog Friedrich August voor de Duitse koopvaardijvloot. In 1919 werd het schip geconfisqueerd door de Britse regering en in 1921 verkocht aan Noorwegen.

NAAR BOVEN

Libertad
Meer info

Het vol getuigde Argentijnse schoolschip ARA Libertad is gebouwd op de Rio Santiago werf in Argentinië. Het schip wordt door de Argentijnse marine gebruikt voor instructie reizen voor marine cadetten.

Het schip heeft het record van de snelste trans-Atlantische oversteek (uitsluitend onder zeil) gemaakt tussen Kaap Race en Dursey eiland.

NAAR BOVEN

Mlodziezy
Meer info

De Poolse Dar Młodzieży is, met zijn zusterschepen: Druzhba; Khersones; Mir; Pallada en Nasheda, een van de grootste driemast volschepen ter wereld. Al deze schepen zijn ontworpen door Zygmunt Choreń en gebouwd op de werf van Gdansk.

Het schip doet dienst als opleidingsschip voor de koopvaardijvloot.

NAAR BOVEN

Palinuro
Meer info

Gebouwd in 1933 en bedoeld als een barkentijn. Echter na het faillissement van de oorspronkelijke eigenaar, afgebouwd als schoener. De nieuwe eigenaar Pècheries du Labrador uit Saint-Malo, Frankrijk nam hem in dienst voor de kabeljauwvangst onder de naam Commandant Louis Richard. In 1948 werd hij herdoopt tot Jean Marc Aline en nu weer als barkentijn ingezet voor visserij in de zuidelijke Indische Oceaan.

In 1951 werd het schip gekocht door de Italiaanse marine als schoolschip met de naam Palinura.

NAAR BOVEN

Picton Castle
Meer info

Gebouwd in 1928 als een stoom aangedreven vistrawler, heeft de Picton Castle een interessante carriŤre gehad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog actief als mijnenveger, werd hij het eerste geallieerde schip dat het bevrijde Noorwegen bereikte. Daarna vanaf 1955 in Noorse dienst onder vele namen en eigenaren. Eerst omgebouwd tot vrachtschip, daarna tot koelschip en eindigend als baggerschip.

In 1993 kwam het schip in Canadese dienst en werd omgebouwd tot bark, weer met zijn oude naam: Picton Castle.

NAAR BOVEN

Sagres
Meer info

Oorspronkelijk in 1937 als een bark met de naam Albert Leo Schlageter voor de Duitse Kriegsmarine gebouwd, werd hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog samen met zijn zusterschip Horst Wessel (USCGC Eagle) geconfisqueerd door de Verenigde Staten. In 1948 verkocht de VS hem aan Brazilië, die hem Guanabara doopte.

In 1961 werd het schip door de Portugese marine gekocht, die het als Sagres in dienst nam.

NAAR BOVEN

Sedov
Meer info

Als viermastbark gebouwd and vernoemd naar de echtgenote van de eigenaar, werd de Duitse Magdalene Vinnen II (het tweede schip met deze naam) gebruikt voor transport van kolen, tarwe en salpeter van en naar AustraliŽ en Zuid Amerika.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het schip in beslag genomen door de Sovjet Unie, herdoopt tot Sedov en als opleidingsschip ingezet

NAAR BOVEN

Stad Amsterdam
Meer info

Het zeer moderne schip Stad Amsterdam (gebouwd in 1998) combineert het uiterlijk van een historische clipper met de huidige zeewaardigheidseisen. De bouw van het schip is een initiatief van de gemeente Amsterdam (vandaar de naam) en Randstad Holding. Zij zijn beiden nog steeds deelnemer in de rederij Clipper Stad Amsterdam.

Het vol getuigd schip is gebouwd door Damen Shipyard, Amsterdam.

NAAR BOVEN

Tenacious
Meer info

De Tenacious is ontworpen om passagiers met of zonder beperkingen te vervoeren. Samen met de Lord Nelson wordt het schip door de Jubilee Sailing Trust geŽxploiteerd. De Tenacious is het eerste houten Britse tall ship sinds de 19e eeuw.

Het schip is als bark gebouwd op de Jubilee Yard.

NAAR BOVEN