simonsships


Clipper-achtige

Clipper-achtige schepen zijn ontwikkeld door Amerikaanse scheepsbouwers.

Tot het begin van de 19e eeuw was de Europese wijze van scheepsbouw leidend. Traditioneel was de boeg van een schip rond en breed om tegen de golven op te kunnen varen. De scheepsbouwers hanteerden een oud principe: de romp moet lijken op de kop van een kabeljauw en de staart van een makreel.

De Amerikanen begonnen, niet gehinderd door deze traditie, aan het eind van de 18e eeuw te experimenteren met een scherpe boeg. Deze werden het eerst toegepast op schoener getuigde schepen. (Baltimore clipper). Deze schepen waren zeer snel en ideaal voor het breken van de Engelse zeeblokkade tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog.

Toen gedurende de 19e eeuw de concurrentie toenam ontstond er vraag naar snellere schepen. Ook Europese reders introduceerden het snelle clipper type schip, dat groter werd en voorzien van ra-zeilen. (thee clipper).

Met de introductie van moderne materialen als ijzer en staal, konden de schepen nog groter worden gebouwd tot een laadcapaciteit van 5.000 ton. Deze schepen waren uitgerust met drie, vier en in sommige gevallen vijf masten (windjammer). De Thomas W. Lawson had zelfs zeven masten, zij was een van de laatste grote zeilschepen. Ten gevolge van de opkomende concurrentie van stoomschepen liep de hoogtij periode van de zeilvaart op zijn einde.

Hoewel windjammers en clippers meestal worden beschouwd als van hetzelfde type, is de romp van een clipper geoptimaliseerd voor snelheid, terwijl windjammers zijn geoptimaliseerd voor lading.

Grote zeilschepen met drie of meer masten worden meestal ingedeeld naar hun tuigage.

Referenties

Wikepedia: nl.wikipedia.org/wiki/Klipper
Wikepedia: nl.wikipedia.org/wiki/Windjammer
Tea Council: www.tea.co.uk/page.php?id=97 (Engels)
Seakayak: www.seakayak.ws/kayak/kayak.nsf/1/07A965EE63639CC5852570DC006ABB98 (Engels)

Full rigged
Vergroot

Volschip

Schepen met ra-zeilen aan alle masten worden vol getuigde schepen of kortweg volschepen genoemd. Ook de term fregat wordt wel gebruikt (maar de laatste aanduiding is meer van toepassing op marine zeilschepen). Tussen de masten en tussen de fokkenmast en de boegspriet worden stagzeilen toegepast. Zo'n groot aantal zeilen vereist een grote bemanning. Toen gages vanaf 1850 hoger werden (ten gevolge van de industrialisatie werden goedkope arbeidskrachten schaarser) verloor dit type tuigage zijn aantrekkelijkheid ten opzichte van de bark. Alleen marine schepen bleven vol getuigd.
De ARA Libertad is een goed voorbeeld van een volschip.

Referenties

Wikepedia: nl.wikipedia.org/wiki/Volschip
In-Arch.net:www.in-arch.net/Sqrigg/squrig.html (Engels)

NAAR BOVEN

Barque
Vergroot

Bark

In de gouden eeuw van de zeilvaart (de tweede helft van de 19e eeuw) werden de barken de werkpaarden van de intercontinentale koopvaardijvloot. Een bark heeft ra-zeilen aan alle masten behalve aan de laatste mast (bezaan- of kruismast). Hoewel volschepen de snelste zeilschepen zijn, doen barken het nauwelijks minder, terwijl kan worden volstaan met een kleinere dus goedkopere bemanning. Ook kan een bark beter aan de wind zeilen.
Een voorbeeld is de beroemde Kruzenstern.

Referenties

Wikepedia: nl.wikipedia.org/wiki/Bark_(zeilschip)
Gonola: www.gonola.com/2012/04/11/barques-and-barquentines-the-tall-ships-of-
nola-navy-week.html
(Engels)

NAAR BOVEN

Schooner
Vergroot

Schoener

Schepen met gaffelzeilen aan alle masten, worden schoener genoemd. Het basis principe van de schoener is in de 16e eeuw door de Nederlanders ontwikkeld. Dit type schip werd zeer populair na de ontwikkeling van de Baltimore clippers. Omdat schoeners een goede aan de wind vaart combineren met snelheid zijn zij zeer goed bruikbaar voor kustvaart. Van alle grote zeilschepen kan een schoener het scherpst aan de wind zeilen. Sommige schoeners voeren een topzeil boven het gaffelzeil en worden topzeil-schoeners genoemd. Ook worden éÚn of enkele razeilen aan de fokkenmast toegepast.
De Juan Sebastian Elcano is de grootste viermast topzeilschoener

Referenties

Wikepedia: nl.wikipedia.org/wiki/Schoener
Suite 101: suite101.com/article/history-of-the-schooner-a137305 (Engels)

NAAR BOVEN

Barquentine
Vergroot

Barkentijn

Een schip dat alleen aan de fokkenmast razeilen (en geen gaffelzeil) voert en aan de overige masten langsgetuigd is, wordt een barkentijn genoemd. Zij is een optimalisatie van de goede aan de wind vaart van een schoener met de ruime wind prestaties van een bark. De grootste barkentijn is de Chileense Esmeralda, maar de meeste barkentijnen zijn veel kleiner. Het Italiaanse opleidingsschip Palinuro is een goed voorbeeld.

Referenties

Wikepedia: nl.wikipedia.org/wiki/Barkentijn
Gonola: www.gonola.com/2012/04/11/barques-and-barquentines-the-tall-ships-of-
nola-navy-week.html
(Engels)

NAAR BOVEN